Ulcinj, 12. oktobar 2020.

Osmoro zaposleno u ulcinjskoj fabrici namještaja uz podršku Kraljevine Norveške

Tri šnajderke i pet montera pohađali su tromjesečnu obuku da bi uz pomoću predavača stekli neophodna znanja i vještine, te na kraju počeli da rade.

Osam nezaposlenih osoba iz Ulcinja obučeno je za poslove u proizvodnji namještaja i dobilo zaposlenje u fabrici “Tapacir Kurti” uz podršku Kraljevine Norveške. Tri šnajderke i pet montera pohađali su tromjesečnu obuku da bi uz pomoću predavača stekli neophodna znanja i vještine, te na kraju počeli da rade.

Ova obuka organizovana je u sklopu projekta kompanije “Tapacir Kurti”, odobrenog kroz javni poziv za sprovođenje stručnih obuka namijenjenih ranjivim i teško zapošljivim grupama. Po završetku obuke, polaznice i polaznici pohađali su test i dokazali svoja novostečena znanja i vještine.

“Ovo je dobar primjer da privrednici mogu da organizuju obuke i u skladu sa svojim potrebama obuče nove radnike. Uz podršku Kraljevine Norveške, uspjeli smo da omogućimo zaposlenje za osam osoba iz ranjivih grupa, i tako doprinijeli njihovom društvenom uključivanju”, rekao je menadžer projekta “Norveška za vas - Crna Gora” Armen Čekić.

Kraljevina Norveška finansirala je ovaj projekat sa 19.500 dolara, dok je kompanija “Tapacir Kurti” učestvovala sa 4.224 dolara.

“Ovaj projekat koji je finansirala Kraljevina Norveška izuzetno je značajan za razvoj privrede i povećanje zapošljavanja, naročito u teškim periodima. Nezaposlene osobe mogu da pohađaju stručne obuke i dobiju zaposlenje, dok smo mi dobili vješte šnajderke i montere koji su nam potrebni da bismo efikasnije poslovali”, kaže vlasnik fabrike namještaja “Tapacir Kurti” Kabil Kurti.