Danilovgrad, 18. novembar 2022.

Sertifikovani mali biznisi za zdraviju životnu sredinu

Projekat je pomogao malim preduzećima da ostvare koristi od implementacije ISO standarda tako što su identifikovali svoje trenutne procese, analizirali rizike i identifikovali sve mogućnosti za poboljšanje poslovanja.

Sedam malih biznisa iz Danilovgrada, Nikšića, Bijelog Polja i Mojkovca unaprijedilo je svoju konkurentnost uz podršku Kraljevine Norveške. NVO "Biznis centar" iz Nikšića i partnerska organizacija Opština Danilovgrad uspiješno su realizovali projekat "Implementacija upravljanja životnom sredinom i sistemom kvaliteta”, preko projekta “Norveška za vas - Crna Gora”, koji je omogućio uvođenje relevantnih standarda ISO 9001 i ISO 14001, kao i promociju najboljih praksi kvaliteta.

Završna konferencija ovog projekta održana je u Bizis info centru Danilovgradu, koji je osnovan takođe kroz "Norveška za vas - Crna Gora", kada su predstavnicima ovih biznisa uručene zahvalinice za učešće u projektu. 

Projekat je pomogao malim preduzećima da ostvare koristi od implementacije ISO standarda tako što su identifikovali svoje trenutne procese, analizirali rizike i identifikovali sve mogućnosti za poboljšanje poslovanja, uz praćenje preporuka ovih ISO standarda koje su dali konsultanti i stručnjaci za njihovu implementaciju. Time se razvila svijest poslovanja u skladu sa ciljevima zaštite životne sredine kako bi se ojačala društvena odgovornost svih preduzeća podržanih ovim  projektom.

Projekat “Implementacija upravljajanja životnom  sredinom i sistemom kvaliteta” finansira Kraljevina Norveška preko projekta “Norveška za vas - Crna Gora” sa oko 35.000 evra.