Plav, 28. april 2021.

Bolja prespektiva za liječenje zuba i zapošljavanje u Plavu

Doktorka Danka Ralević Raščić dobila novu opremu za svoju zubarsku ordinaciju, zbog čega je zaposlila jednu asistentkinju.

Kada je završila studije stomatologije, doktorka Danka Ralević Raščić iz Berana obrela se u Murinu, u opštini Plav, gdje je zakupila zubarsku ordinaciju u područnom odjeljenju Doma zdravlja Plav. Bila je riješena da uspije, pa je nije obeshrabrila ni zastarela oprema koja joj je bila na raspolaganju.

“Krajem 2018. godine, zakupila sam prostoriju i počela da radim kako sam mogla. Oprema je bila stara vjerovatno i 50 godina i zbog stalnih popravki imala sam značajne troškove. Kada sam čula za podršku Kraljevine Norveške preko projekta “Norveška za vas - Crna Gora”, uvidjela sam priliku da osavremenim ordinaciju”, objašnjava doktorka Ralević Raščić.

Konkurisala je u okviru javnog poziva za podršku preduzetnicima i malim preduzećima, i dobila novu opremu za svoju ordinaciju, zbog čega je zaposlila jednu asistentkinju.

“Uz podršku Norveške, dobila sam stomatološku stolicu, kopresor, sterilizator, kliješta i druge instrumente koji su mi bili neophodni, u ukupnoj vrijednosti od 9.000 eura. Nova oprema ohrabri pacijente kada uđu u ordinaciju, a ja više nemam troškove popravki. Moja ordinacija sada ima perspektivu”, ističe doktorka Ralević Raščić.